Stacey Rookhuizen

Creativity Now o.a. Stacey Rookhuizen

Foto: Mike van den Toorn

Hoe onderscheid je jezelf als ondernemer of maker in de visuele creatieve sector? Hoe blijf je creatief? En wordt talent overschat? Laat je inspireren op Creativity Now!

Uitgeverij L-eigenaar Rob van Bavel verteld over zijn ontwikkeling naar succesvol uitgever van onder andere stripblad Eppo. Een verhaal over passie, vallen, weer opstaan en risico nemen.

Journalist Michael Minneboo interviewt stripmaker en mede-oprichter van Artking Studio Romano Molenaar. Zijn concept art studio, met artiesten van over de hele wereld, creëert onder andere illustraties, storyboards en animaties voor games.

Speciale gast Stacey Rookhuizen neemt je mee in een inspirerend verhaal over gedurfd ondernemerschap, creativiteit en talent. Met haar bedrijf Bombilate maakt Stacey met succes tv-programma's en online video's voor adverteerders.

Creativity Now biedt een podium aan ondernemers en makers in de visuele creatieve sector en stimuleert verbinding binnen de branche. Media, strips, entertainment en creatieve zakelijke dienstverlening komen aan bod. Naast de inspirerende sprekers kom je tijdens de borrel in contact met branchegenoten.

Er zijn maar 100 kaarten beschikbaar. Mis deze eerste editie niet!

Programma

13:30 Ontvangst

14:00 Opening

14:10 Rob van Bavel over de groei naar succesvol uitgever

15:00 Interview met Romano Molenaar over zijn concept art studio

15:40 Pauze

16:10 Ondernemer Stacey Rookhuizen over gedurfd ondernemerschap, creativiteit en talent

17:00 - 18:00 Borrel

Rob van Bavel

Rob van Bavel is uitgever en oprichter van uitgeverij Don Lawrence Collection, waarvan Uitgeverij L onderdeel is. Ook is hij hoofdredacteur van het legendarische stripblad Eppo. Daarnaast schrijft hij scenario's voor onder andere de stripreeksen Storm, Roodhaar en Haas en vertaalde hij de klassieke strips van Don Lawrence zoals Trigië en Karl the Viking naar het Nederlands.

Naast zijn werkzaamheden voor de uitgeverij is hij vanaf 2011 voorzitter van Stichting Strips in Beeld, de organisatie achter Stripfestival Breda en het NK Striptekenen.

Stacey Rookhuizen

Op haar zestiende begon Stacey haar eigen platenlabel Stacey Records, ze had daarna een eigen sieradenlijn en werd tv-persoonlijkheid als onder andere jurylid van X-Factor en presentatrice van Project Catwalk.

In 2016 richt Stacey Bombilate op, waarmee ze voor adverteerders online video's maakt. Ze begon Bombilate omdat ze zag dat adverteerders vaak saaie video's hebben.

Grote klanten zijn onder andere Deliveroo, Schiphol, Beemster, Greetz en Warner.

Romano Molenaar

Romano Molenaar is mede-oprichter van Artking Studio. De concept art studio werkt samen met de beste artiesten van over de hele wereld om visuele kunstwerken te ontwikkelen, van storyboards en conceptueel ontwerpen tot animaties en 3D-objecten in games.

Als tekenaar is hij vooral bekend van de populaire stripreeks Storm. Hij werkte voor de Amerikaanse uitgeverijen Marvel, DC en Image Comics onder andere aan Batman, Birds of Prey en Tomb Raider.

Locatie

Brouwcafé Frontaal, het café van Brouwerij Frontaal in hartje Breda. Een unieke, industrieel ingerichte locatie. Het brouwcafé ligt 15 minuten lopen van station Breda Centraal en is goed bereikbaar met de auto.

Brouwcafe Frontaal Breda

Boeken zonder zorgen

De overheid gaat er vanuit dat in september geen (grote) covid-maatregelen meer nodig zijn. Mocht de situatie tegenvallen, waardoor bezoekers nog steeds een mondkapje moeten dragen en rekening moeten houden met 1.5 meter afstand dan wordt Creativity Now verplaatst naar een andere datum. Komt de nieuwe datum jou niet uit dan krijg je jouw geld terug, zonder extra kosten.

Aanmelden

Prijs: €137 (excl. 21% BTW). Boek voor 11 juli en profiteer van €30 vroegboekkorting, je betaalt dan maar €107 (excl. 21% BTW).

Dit bedrag is inclusief dranken, hapjes en de borrel.

Datum: Donderdag 23 september 2021

Locatie: Brouwcafé Frontaal, Liniestraat 31, 4816 BG Breda

Praktische informatie en FAQ

Meld je nu aan voor dit exclusieve event!

I'm just an individual who doesn't feel that I need to have somebody qualify my work in any particular way. I'm working for me.

David Bowie