Masterclass Ger Apeldoorn

Hoe maak je een grap? Ger Apeldoorn

Hoe maak je een grap? Wat is eigenlijk een grap? En hoe werk je jouw grap uit tot een vloeiend scenario? Scenarist en dramaturg Ger Apeldoorn leert jou hier alles over. Plus maak kans op publicatie van jouw grap in stripblad Eppo!

In deze masterclass leer je de algemene theorie van humor. Waarom moet je lachen om een grap? Welke proces speelt er zich af in jouw hoofd als je een humorstrip leest of een komische film kijkt? Ger Apeldoorn bespreekt dit aan de hand van voorbeelden uit diverse strips.

Diverse technieken waarmee je een grap kunt vertellen worden behandeld. Belangrijk is dat we niet gaan praten over wat leuk is en wat niet, maar laten zien dat iedere vorm van humor geoptimaliseerd kan worden.

Scenario Madam Mikmak

Jouw grap in Eppo?

Bij de masterclass zit ook een praktijkopdracht. In groepjes van twee of drie schrijf je een scenario voor een 1-pagina grap voor de strip Eppo. De leukste grappen worden getekend door de Eppo-tekenaar én volgend jaar gepubliceerd in stripblad Eppo! De makers van die grap zullen daar de normale schrijversvergoeding voor krijgen.

Voor deze opdracht heb je geen tekentalent nodig maar moet je wel beeldend denken. De masterclass focust op mensen die zich professioneel of semi-professioneel met het schrijven van strips bezighouden, maar ook mensen die in andere gebieden humor gebruiken zullen er iets van opsteken.

Wie is Ger Apeldoorn

Ger Apeldoorn is schrijver en dramaturg. Hij studeerde Theaterweterschappen in Amsterdam. In de jaren negentig schreef hij met Harm Edens scripts voor de populaire comedyseries Het Zonnetje in Huis en SamSam. Met Wim Bax maakte hij voor Net 5 de tv-versie van de strip S1ngle.

Ook in de stripwereld is Ger volop actief. Hij schreef scenario's voor de spannende series Fflint (StripGlossy) en Dutch (Eppo) het komische reeksen Star Barz™ en Eppo (met Eric Hercules). Tegenwoordig schrijft hij onder andere voor weekblad Donald Duck en werkt hij aan nieuwe stripreeksen voor binnen en buitenland. Ook vertaalde hij meerdere komische strips, zoals Het Godvrgeten Eiland van Luc Cromheecke, Leonardo van Turk en de Groot en Onklopbaar van Pascal Jousselin.

Daarnaast is Ger scriptdokter voor cabaretiers en filmproducenten (o.a. voor de film Marokkaanse Bruiloft).

Locatie

De masterclass wordt gehouden bij In de Tassenfabriek in Breda. Een inspirerende moderne ruimte met een huiskamergevoel in een prachtig monument uit 1909, direct gelegen bij station Breda Centraal.

In de Tassenfabriek Breda

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 1 oktober 2022

Tijd: 10:30 - 16:30 uur, ontvangst vanaf 10:15 uur

Niveau: Gevorderden en professionals

Deelnemers: Maximaal 10

Locatie: In de Tassenfabriek, Academiesingel 20, 4811 AB Breda

Vanaf station Breda Centraal loop je binnen 5 minuten naar de locatie. Neem uitgang Centrum-zijde.

Aanmelden

De dagvullende masterclass kost 177 Euro. Boek voor 20 augustus en ontvang 25 Euro korting! Je betaalt dan maar 152 Euro. Dit is inclusief:

  • Gebruik materiaal
  • Onbeperkt koffie, thee, water, fris, fruit, koekjes
  • Een heerlijke lunch
  • Een leuk aandenken aan de masterclass

Boek nu jouw plaats voor deze exclusieve masterclass!

* Deze velden zijn verplicht. Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor communicatie rond de masterclass.

Op deze masterclass zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.