Masterclass Renee Rienties

Digitaal tekenen Renee Rienties

Steeds meer tekenaars werken digitaal, volledig of in combinatie met potlood en papier. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Stap met digitaal artiest Renee Rienties in de wereld van digitaal tekenen!

Digitaal tekenen kent veel voordelen zoals tijdsbesparing, een fout heb je met een druk op de knop hersteld. Ook kun je gedetailleerder werken, je voegt makkelijk extra details toe door even in te zoomen. Daarnaast zijn er veel krachtige gereedschappen beschikbaar waar je makkelijk en snel tussen schakelt. In deze masterclass neemt Renee Rienties jou mee in het proces van het creëren van een digitale tekening. Alle essentiële mogelijkheden komen voorbij.

Tijdens de masterclass maakt Renee gebruik van Procreate en Clip Studio Paint. Als je andere software gebruikt is de masterclass nog steeds heel leerzaam omdat de focus ligt op de mogelijkheden en technieken.

Masterclass digitaal tekenen

Wat leer je?

Je leert de basis van digitaal tekenen, het gebruiken van diverse gereedschappen zoals penselen, texturen en het werken met lagen. Natuurlijk deelt Renee ook tips en tricks om effectief en snel te werken. Ook wordt er aandacht besteed aan de hardware.

Er is een praktisch gedeelte waarin je zelf een tekening maakt of eigen werk uitwerkt. Renee helpt jou hierbij graag op weg!

De software programma's downloaden en installeren voor de masterclass is een pre. Zelf mee te nemen; een iPad met Procreate en Clip Studio Paint geïnstalleerd en/of een laptop met tablet met Clip Studio Paint geïnstalleerd. Procreate kost eenmalig ongeveer 10 Euro. Clip Studio Paint heeft een gratis proefperiode van 3-6 maanden.

Wie is Renee Rienties

Renee Rienties is striptekenaar en illustrator. In 2016 maakte ze haar start in de stripwereld met My Daily Life Comics, gevolgd door de horrorstrip Distortia voor de manga-samenwerking Oyasumi. Beide uitgaven werden goed ontvangen. Naast illustrator voor de populaire kinderboekenreeks Snelle Sam, geschreven door Olav Mol, werkte ze samen met bedrijven zoals Ziggo Sport, Warner Studios, Wacom en Spinnin' Records.

Daarnaast werkt ze ook als manga-coördinator en curator voor The Big Draw, onderdeel van een internationaal kunst- en educatieprogramma in Nederland, Japan en Zuid-Korea.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 8 oktober 2022

Tijd: 13:00 - 16:30 uur, ontvangst vanaf 12:30 uur

Niveau: Beginners en gevorderden

Deelnemers: Maximaal 10

In de Tassenfabriek Breda

Locatie: In de Tassenfabriek, Academiesingel 20, 4811 AB Breda

Vanaf station Breda Centraal loop je binnen 5 minuten naar de locatie. Met de auto? Parkeren altijd 5 minuten of minder lopen. → Google Maps.

Aanmelden

De masterclass kost 137 Euro. Boek voor 27 augustus en ontvang 20 Euro korting! Je betaalt dan maar 117 Euro. Dit is inclusief:

  • Onbeperkt koffie, thee, water, fris, fruit, koekjes
  • Een leuk aandenken aan de masterclass

Boek nu jouw plaats voor deze exclusieve masterclass!

* Deze velden zijn verplicht. Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor communicatie rond de masterclass.

Op deze masterclass zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.