Hanco Kolk workshop communicatie

Comic Storytelling
Hanco Kolk

Hoe communiceer je in een stripverhaal het best met jouw lezers? In deze actieve workshop leert striptekenaar en scenarist Hanco Kolk, bekend van onder andere Gilles de Geus en S1ngle, jou tips en tricks.

Hanco Kolk workshop illustratie

Wat ga je doen?

Hanco: “Striptekenen is een heel leuk vak, en tegelijkertijd een verschrikkelijk moeilijk vak! Je wilt de lezer amuseren, maar het enige dat je daarvoor hebt is een potlood en een blaadje papier. Bovendien ZIE je die lezer niet eens!

Tijdens de workshop van 16 februari wil ik een tipje van de sluier oplichten over hoe je het best kan communiceren met de lezer van jouw strips. Je kan soms met een paar lijntjes meer of minder, of een enkel leesteken verrassende resultaten bereiken. Het formaat van je plaatjes, de ‘camera-instellingen’ maar ook de expressie van je figuren, alles heeft effect. De kunst is om van tevoren te weten WELK effect.

We gaan een scène schrijven en uitwerken in beeld. Daarbij komen een heleboel aspecten van het vak langs en het zal je verbazen wat er allemaal bij komt kijken om een goeie strip te maken! Aan het eind van de middag heb je een grote stap gezet in de richting van een echte striptekenaar.”

Wie is Hanco Kolk

Hanco Kolk is vooral bekend van de strip Gilles de Geus en de dagbladstrip S1ngle. Enkele hoogtepunten in zijn rijke carrière zijn de strip Meccano en een serie illustraties voor het gerenommeerde tijdschrift The New Yorker.

Hij werkte samen met o.a. schrijver Arnon Grunberg en muzikant Spinvis. In 2017 verscheen in de reeks Robbedoes door ... het album Tulpen uit Istanboel.

In 1996 won hij de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre.

Locatie

De workshop wordt gehouden bij Cultkitchen in Breda, in een mooi schildersatelier met veel ruimte en natuurlijk licht. De locatie ligt op loopafstand van station Breda. Perfect gelegen om na de workshop nog het bruisende centrum in te gaan.

Cultkitchen Breda

Informatie

Datum: zaterdag 16 februari 2019

Tijd: 13:00 - 16:30 uur, ontvangst vanaf 12:30 uur

Leeftijd: 16+

Maximaal aantal deelnemers: 12

Adres: Cultkitchen, Lachapellestraat 7, 4815 CL Breda

Vanaf station Breda Centraal loop je binnen 10 minuten naar de locatie. Uitgang Belcrum-zijde.

Boeken

Helaas, alle plaatsen zijn verkocht! Wil je een bericht ontvangen mocht iemand zich afmelden? Stuur een mail naar info@dutchlines.nl.