Workshop handletteren in Breda

workshop Handletteren 2 maart 2024 • Breda

Frits Jonker

Frits JonkerLetteraar en typograaf

Leer van letteraar en typograaf Frits Jonker hoe je jouw strips en cartoons handmatig lettert met een eigen passende lettering. Niet alleen in tekstballonnen, ook andere typografie zoals onomatopeeën.

Het letteren van strips gebeurt bijna alleen nog digitaal, maar handmatige typografie is veel levendiger en karakteristieker dan een digitale font. Frits Jonker leert jou graag de ambacht van het mooie vak van letteraar; van het ontwerpen van letters, via spatiëring tot de plaatsing in tekstballonnen.

Naast eigen handschriften, leer je ook het maken van onomatopeeën; woorden die fonetisch een geluid nabootsen. Bijvoorbeeld het geluid van een explosie: Ka-boem!

Workshop Handletteren

Wat ga je doen?

Na de uitleg van Frits ga je onder zijn professionele begeleiding zelf aan de slag. Je krijgt oefeningen om zelf eigen letterstijlen te ontwerpen, passend bij jouw tekenstijl of project. Na de workshop ben je in staat jouw tekeningen met handmatige lettering een mooie upgrade te geven.

Wie is Frits Jonker

Frits Jonker is letteraar en typograaf. Hij is een van de laatste specialisten in Nederland en waarschijnlijk de enige die lettering nog met de hand doet. Sinds de jaren tachtig heeft hij vele strips geletterd zoals Jheronimus van Marcel Ruijters, In The Pines van Erik Kriel en Robert van der Kroft's Claire. Hij ontwerpt onder andere ook kopteksten, geluidseffecten en uithangborden.

Frits maakte ook handgeschreven columns voor Striprofiel, Zone 5300 en nog steeds voor StripNieuws, plus zijn eigen Showcase-fanzine met handgeletterde verkenningen.

Foto: Francesca Patella

Locatie

De workshop wordt gehouden bij Cultkitchen in hartje Breda, in een prachtig schildersatelier met veel ruimte en natuurlijk licht.

Cultkitchen Breda

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 2 maart 2024

Tijd: 13:00 - 16:30 uur, ontvangst vanaf 12:30 uur

Niveau: Beginners en gevorderden

Deelnemers: Maximaal 12

Locatie: Cultkitchen, Lachapellestraat 7, 4815 CL Breda

Vanaf station Breda Centraal loop je binnen 5 minuten naar de locatie.

Aanmelden

Helaas, deze workshop zit vol! Wil je vrijblijvend een bericht ontvangen wanneer iemand zich afmeld? Stuur een mail naar info@dutchlines.nl.