Workshop meidenstrip door Tina-tekenaar Jan Vriends

workshop Meidenstrips 23 maart 2024 • Breda

Jan Vriends

Jan Vriends Stripmaker

Hoe bedenk en maak je een succesvolle strip voor meiden? Stripmaker Jan Vriends, huistekenaar en scenarist van meidenblad Tina, leert jou het recept van meidenstrips in deze exclusieve workshop.

Het maken van meidenstrips heeft eigen subtiliteiten. Wat zijn de valkuilen, de doens en doe-maar-niets? Hoe bewaak en bewaar je kwaliteit? Maar ook, waar haal je je inspiratie vandaan? In deze workshop krijg je antwoord op deze vragen. Jan verteld onder andere over continuïteit, personage-ontwerp, verhaaltoon en dialogen.

Workshop Meidenstrips Roos Vink

Wat ga je doen?

Je doet oefeningen in lay-out, scenario, dialoog en ontwerp. Ook ga je jouw eigen, originele personage vormgeven én je staat samen met Jan aan de wieg van de geboorte van een nieuwe heldin. Natuurlijk krijg je ook alle tijd en ruimte om Jan te vragen wat je wilt.

Wie is Jan Vriends

Jan Vriends (1970) werkt al meer dan 20 jaar voornamelijk voor meidenbladen. Zijn bekendste creatie is Roos Vink, wekelijks in meidenblad Tina. Ook bedacht, schrijft en tekent hij de redactiestrip Tina voor het gelijknamige blad.

Met het Roos Vink-album Snotneus won Jan de Stripschappenning 2021 voor Jeugdalbum van het Jaar.

Naast Tina maakt Jan strips voor Brul! en Zone 5300. Vanaf 1 januari is hij Stripmaker des Vaderlands, voor een periode van drie jaar.

Fotografie: Wim van Berlo

Locatie

De workshop wordt gehouden bij Cultkitchen in hartje Breda, in een prachtig schildersatelier met veel ruimte en natuurlijk licht.

Cultkitchen Breda

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 23 maart 2024

Tijd: 13:00 - 16:30 uur, ontvangst vanaf 12:30 uur

Niveau: Alle niveaus

Deelnemers: Maximaal 12

Locatie: Cultkitchen, Lachapellestraat 7, 4815 CL Breda

Vanaf station Breda Centraal loop je binnen 5 minuten naar de locatie.

Aanmelden

Helaas, deze workshop zit vol! Wil je vrijblijvend een bericht ontvangen wanneer iemand zich afmeld? Stuur een mail naar info@dutchlines.nl.