Romano Molenaar workshop Dynamiek in comics

Dynamiek in comics Romano Molenaar

Foto: Mike Attinger

Leer hoe je dynamiek in jouw tekening of pagina krijgt door te werken met poses, camerastandpunten en layout.

Dynamische poses zijn essentieel voor het tekenen van krachtige karakters in superhelden comics. In deze workshop leer je van Storm-tekenaar Romano Molenaar over anatomie, verhoudingen, diepte en perspectief. Ook de layout van een pagina komt aan bod.

Cosplayer Dutch Catwoman staat model tijdens deze exclusieve workshop!

Romano Molenaar - Artdiction

Wat ga je doen?

Romano: “Aan de hand van een 2-pagina script gaan we samen aan de slag. Eerst leer je over anatomie en poses met behulp van Dutch Catwoman als model. We gaan oefenen met camerastandpunten, kijken wat een pose dynamisch maakt en wat je absoluut niet moet doen.

Na deze oefeningen gaan we kijken wat we hebben geleerd en dit toepassen in de layout van de pagina. Wanneer de layout staat gaan we de lijnen uitwerken. Als jullie aan het werk zijn loop ik langs om vragen te beantwoorden en tips te geven.”

Wie is Romano Molenaar

Romano Molenaar is vooral bekend als tweede tekenaar van de populaire stripreeks Storm. Ook tekent hij de Storm spin-off Roodhaar over de jonge jaren van deze heldin.

Hij tekende voor de Amerikaanse uitgeverijen Marvel Comics, Chaos en Image Comics, waarvoor hij onder andere tekende voor de reeksen Batman, X-men Unlimited, Lady Death, Witchblade en Tomb Raider.

Voor het Belgische Standaard Uitgeverij tekende hij drie albums van J.Rom, een spin-off van Jerom, de krachtpatser uit Suske en Wiske.

Locatie

De workshop wordt gehouden bij Cultkitchen in Breda, in een mooi schildersatelier met veel ruimte en natuurlijk licht. De locatie ligt op loopafstand van station Breda. Perfect gelegen om na de workshop nog het bruisende centrum in te gaan.

Cultkitchen Breda

Informatie

Datum: Zaterdag 12 september 2020

Tijd: 13:00 - 16:30 uur, ontvangst vanaf 12:30 uur

Niveau: Gevorderden

Geschikt voor gevorderde tot professionele (strip)tekenaars

Deelnemers: Maximaal 12

Adres: Cultkitchen, Lachapellestraat 7, 4815 CL Breda

Vanaf station Breda Centraal loop je binnen 10 minuten naar de locatie. Neem uitgang Belcrum-zijde.

Boeken

De workshop kost 147 Euro. Dit is inclusief:

  • Een 3 uur-durende workshop
  • Tekenmateriaal
  • Koffie, thee, water en diverse lekkernijen
  • Een exclusief geschenk

Deze workshop zit vol. Je kan op de reservelijst worden geplaatst. Als iemand zich afmeldt dan nemen wij vrijblijvend contact op. Stuur een mailtje naar info@dutchlines.nl met jouw naam en telefoonnummer en je wordt op de lijst geplaatst.