Workshop Acteren voor strips door Tim Artz

Acteren voor strips Tim Artz

Bij stripfiguren zijn het ontwerp maar ook het acteren heel belangrijk. Via gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen zoveel mogelijk vertellen. Striptekenaar Tim Artz leert jou hoe!

In deze exclusieve workshop leer je hoe je meer leven en persoonlijkheid brengt in jouw karakters. Van subtiele expressies en gebaren tot grotesk uitvergrote emoties.

Ook lichaamshoudingen komen aan bod, met de juiste lichaamshouding communiceer je meer informatie naar de lezer. Leer hoe je jouw karakters intrigerender maakt!

Acteren karakters voor strips

Wat ga je doen?

Aan de hand van Tim's presentatie ga je aan de slag met verschillende oefeningen. Bijvoorbeeld jouw (strip)figuur in steeds hogere emoties tekenen, van ontevreden naar boos tot woedend. Laat jouw karakter van het papier afspatten. Natuurlijk helpt Tim jou graag met de oefeningen!

Wie is Tim Artz

Tim Artz werkt sinds 2014 als freelance striptekenaar, illustrator en animator. Voor weekblad Donald Duck tekent hij verhalen over de beroemde eend maar bijvoorbeeld ook Willie Wortel, Joe Carioca en De Speurneuzen. Ook leverde hij een bijdrage aan de nieuwe Ducktales-tekenfilmserie.

In 2020 kwam een nieuw album van Tom Poes uit. In 1983 geschreven en geschetst door Ruud Straatman en nooit uitgewerkt op de planken blijven liggen. Tim tekende het verhaal bijna 40 jaar later sfeervol uit. Dit jaar ging de voorpublicatie van De Bataafse Opstand in stripblad Eppo van start, een nieuwe strip geschreven door Kristof Berte.

Locatie

De tekensessie wordt gehouden bij Cultkitchen in Breda, in een mooi schildersatelier met veel ruimte en natuurlijk licht. De locatie ligt op loopafstand van station Breda. Perfect gelegen om na de tekensessie nog het gezellige centrum in te gaan.

Cultkitchen Breda

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 12 november 2022

Tijd: 13:00 - 16:30 uur, ontvangst vanaf 12:30 uur

Niveau: Beginners en gevorderden

Deelnemers: Maximaal 12

Locatie: Cultkitchen, Lachapellestraat 7, 4815 CL Breda

Vanaf station Breda Centraal loop je binnen 5 minuten naar de locatie. Neem uitgang Belcrum-zijde.

Aanmelden

De workshop kost 147 Euro. Boek voor 17 september en ontvang 20 Euro korting! Je betaalt dan maar 127 Euro. Dit is inclusief:

  • Gebruik tekenmateriaal
  • Onbeperkt koffie, thee, water, koekjes en meer lekkers
  • Een leuk aandenken aan de workshop

Boek nu jouw plaats voor deze exclusieve workshop!

* Deze velden zijn verplicht. Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor communicatie rond de workshop.

Op deze workshop zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.