Workshop Tim Artz

Omgeving en sfeer Tim Artz

De omgeving waarin een karakter zich bevindt verteld een verhaal op zichzelf. Landelijk, stedelijk of een klein dorp, het jaargetijde maar ook welk tijdperk. Daarnaast geeft het ook de sfeer weer.

In deze workshop leert Tim Artz jou hoe je een omgeving opbouwt. Van een eerste opzet naar steeds meer details, het werken met perspectief, afstand suggereren maar ook hoe je sfeer oproept in een stripplaatje of illustratie.

Illustratie Heer Bommel en Tom Poes door Tim Artz

Wat ga je doen?

Je gaat twee verschillende omgevingen tekenen, een landelijke omgeving en een stedelijke omgeving. De inrichting bepaal je helemaal zelf, jij bent de architect. Tijdens het tekenen zal Tim persoonlijke tips geven om jouw tekenvaardigheden naar een hoger niveau te brengen.

Wie is Tim Artz

Tim Artz werkt sinds 2014 als freelance striptekenaar, illustrator en animator. Voor weekblad Donald Duck tekent hij verhalen over de beroemde eend maar bijvoorbeeld ook Willie Wortel, Joe Carioca en De Speurneuzen. Ook leverde hij een bijdrage aan de nieuwe Ducktales-tekenfilmserie.

Vorig jaar kwam een nieuw album van Tom Poes uit. In 1983 geschreven en geschetst door Ruud Straatman en nooit uitgewerkt op de planken blijven liggen. Tim tekende het verhaal bijna 40 jaar later sfeervol uit. Ook tekent Tim nieuwe covers van de heruitgaven van de Tom Poes-stripalbums.

Locatie

De workshop wordt gehouden bij Cultkitchen in Breda, in een mooi schildersatelier met veel ruimte en natuurlijk licht. De locatie ligt op loopafstand van station Breda. Perfect gelegen om na de workshop nog het gezellige centrum in te gaan.

Cultkitchen Breda

Informatie

Datum: Zaterdag 27 november 2021

Tijd: 13:00 - 16:30 uur, ontvangst vanaf 12:30 uur

Niveau: Alle niveaus

Deelnemers: Maximaal 12

Adres: Cultkitchen, Lachapellestraat 7, 4815 CL Breda

Vanaf station Breda Centraal loop je binnen 10 minuten naar de locatie. Neem uitgang Belcrum-zijde.

Aanmelden

De workshop kost 127 Euro. Dit is inclusief:

  • Tekenmateriaal
  • Koffie, thee, water en diverse lekkernijen
  • Een exclusieve prent getekend door Tim Artz

Boek nu jouw plaats voor deze exclusieve workshop!

* Deze velden zijn verplicht. Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor communicatie rond de workshop.

Op deze workshop zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.